ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η βίλλα Ματούλα βρίσκεται στο χωριό Καλαμίτσι και απέχει 14 χλμ. απο το κέντρο της Λευκάδας

περιοχή Λευκάδα

Περιοχή Λευκάδα

Το όνομά της η Λευκάδα το πήρε απ' το ακρωτήριο Λευκάτα ή αλλιώς Κάβος της Κυράς, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους, με πανέμορφες εικόνες και μοναδικά σε ομορφιά τοπία. Το πανέμορφο και καταπράσινο νησί του Ιονίου, που συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα.

Το μεγάλο προτέρημα του νησιού είναι ότι δεν χρειάζεται καράβι για την πρόσβαση του. Μια πλωτή γέφυρα ενώνει το νησί με την στεριά, δίνοντας την δυνατότητα της ελεύθερης οδικής πρόσβασης.

Η νυχτερινή ζωή περιλαμβάνει φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες, που είναι σπαρμένες σε όλο το νησί καθώς και διασκέδαση με ποτό και μουσική.

Καλαμίτσι

Το γραφικό χωριό καλαμίτσι βρίσκεται 20χιλ. Δυτικά της πόλης. 3 μίνι μάρκετ είναι ανοιχτά όλο το χρόνο όπως και 2 καφετέριες. Ταβέρνες με ανεπανάληπτη θέα παραδοσιακά φαγητά και τοπικό κρασί σας προσφέρουν στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης. Πολλές και υπέροχες οι παραλίες του χωριού Αιβαλί, Καβαλικευτά, Γάιδαρος και η μοναδική Μεγάλη Πέτρα όπου ένας βράχος ύψους 4μ μέσα στην θάλασσα προσφέρεται για βουτιές.

Ομορφιά Λευκάδας

Καταπράσινες πλαγιές κατηφορίζουν και ξεπλένουν τις άκρες τους σε καταγάλανες θάλασσες με λευκά βότσαλα. Ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο ενώνει τις πιο απόμακρες παραλίες με τα γραφικά χωριά του βουνού. Ντόπιες αυθεντικές γεύσεις σε κάθε ταβερνάκι ευχαριστούν και το πιο δύσκολα γούστα. Η φύση παντού γύρω, σχεδόν ανέγγιχτη με υψηλή βιοποικιλότητα. Διαδρομές πρόκληση για ποδηλάτες και περιπατητές με υπέροχη θέα.

Στις ανατολικές ακτές ΝΥΔΡΙ, ΝΙΚΙΑΝΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ λειτουργεί κέντρο καταδύσεων με έμπειρο προσωπικό και για αρχάριους με μοναδική υποθαλάσσια ζωή. Απέναντι από το Νυδρί τα νησάκια ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΣΚΟΡΠΙΔΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΔΟΥΡΗ όπου βρίσκεται το σπίτι του ποιητή ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ. Αλεξίπτωτα πλαγιάς ξετρυπώνουν από τις κορυφές και κατηφορίζουν παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα τις πλαγιές ως να αγγίξουν κάποια από τις μαγευτικές παραλίες.

Οι δυτικές ακτές πιο άγρια όμορφες, εκεί όπου ο ήλιος παιχνιδίζει πάνω στα λευκά βότσαλα και κάνει το γαλάζιο της θάλασσας πιο γαλανό. Ηρεμία με αγριάδα, βουνό με θάλασσα, μια αρμονική συνύπαρξη αντιθέτων σε ένα νησί. Όμορφη αρχιτεκτονική, μικρά στενά δρομάκια, γεμάτα χρώματα και βουκαμβίλιες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Βίλλα Ματούλα απέχει, μόλις 5χλμ. απο την παραλία Κάθισμα Λευκάδας, σε μια τεραστία αυλή-κήπο όπου μπορείτε εσείς να ξαπλώσετε κάτω από τον ίσκιο των πεύκων και τα παιδιά σας να απολαύσουν ατελείωτο και ασφαλές παιχνίδι.

 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Καλαμίτσι,
  Λευκάδα

 • ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  (+30) 6979496806
  , (+30)6973058684

 • EMAIL

  info@villa-matula.gr

  malamatu444@gmail.com

ΠΡΟΣΒΑΣΗ